BEROEPENDAG IN DACIA CENTER BREDENE

beroependag sam 1223052017

Beroependag in Dacia Center Breden

 

Naar jaarlijkse gewoonte hield Freinetschool De Boomhut te Brugge op 22 en 23 mei hun beroependag.
Bedoeling van deze beroepen dag is dat alle kinderen uit het zesde leerjaar een halve of volledige dag kunnen proeven van een beroep dat hen aanspreekt. Vooraf staan een tweetal weken volledig in het teken van de middelbare school, de talenten en de interesses van de kinderen. Zo gaan ze op zoek naar een beroep dat hen aanspreekt.

Een van die zesdejaars is Sam Mermuys. Sam is sinds hij in de kleuterklas zat zot van auto’s. Alles wat met auto’s te maken heeft fascineert Sam. Daaruit volgde ook de logische keuze om voor het beroep ‘ garagist ‘ te gaan. Hiervoor stelde Group Vermeire zich open om Sam te ontvangen in de verschillende garages en ook om Sam 1 dag mecanicien te laten zijn. Al van in de vroege morgen was Sam al bezig in het Dacia Center te Bredene met het werken aan auto’s en natuurlijk komen daar vuile handen bij kijken. De dag van Sam kon niet meer stuk na een bezoek aan Renault OostendeGarage Tersteene in Oostende en bandenspecialist QTS uit Bredene.
De dag werd afgesloten met een mooi geschenk aangeboden door Anthony Lams uit Bredene. Het contract voor Sam ligt al klaar voor midden 2017, de keuze van Sam is goed omdat er veel mecaniciens te kort zijn en dit nochtans voor een mooi beroep met veel toekomst.

Veel succes Sam en veel leren 😉

 

Bedankt Mélanie Bouzin, Francis Vermeire, Anthony Lams, Peter Dacia, Qts Bredene

Spread the love